Αξίζει να το διαβάσετε...

Σύνδρομο Down διαβάστε εδώ πληροφορίες για τον ορισμό, την αιτιολογία, τα χαρακτηριστικά, την εκπαίδευση των παιδιών με σύνδρομο down, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τους αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν οι γονείς και οι φροντιστές των παιδιών να τα βοηθήσουν να καλλιεργήσουν τις δυνατότητές τους.


Διαβάστε το άρθρο "Η σημασία της οικογενειακής ζωής στην ψυχική υγεία του παιδιού"΄. Είναι σημαντικό να διαχωρίζουμε τις κακές ή ανύπαρκτες σχέσεις μας με τον/ την πρώην σύζυγό μας αναφορικά με το παιδί όπως επίσης  και να αποφεύγουμε να γκρεμίζουμε τα γονεϊκά πρότυπα που τα παιδιά έχουν τόσο πολύ ανάγκη.



Μύθος ή πραγματικότητα η διαφορετική επίδοση των δύο φύλων στην επίλυση αριθμητικών προβλημάτων και σε δραστηριότητες που απαιτούν χωρική σκέψη;

Διαβάστε το άρθρο της Έλενας Χανιώτη (MSc Ειδική Αγωγή, υπεύθυνη τμήματος ένταξης δημοτικού σχολείου, εκπαιδεύτρια στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε). Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "ως προς την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων η ανάλυση των δεδομένων της έρευνάς μας έδειξε σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων. Αναλυτικότερα, τα αγόρια στην επίλυση προβλημάτων σύγκρισης εμφάνισαν σε σημαντικό βαθμό καλύτερη επίδοση από τα κορίτσια. Στα προβλήματα με ποσοστά τα αγόρια επίσης εμφάνισαν σε σημαντικό βαθμό καλύτερη επίδοση από τα κορίτσια. Αντίθετα, τα κορίτσια είχαν καλύτερη επίδοση από τα αγόρια στο πρόβλημα της διαίρεσης. Δεδομένου ότι το φύλο του μαθητή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην
επίλυση προβλημάτων, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να φροντίσουν να περιλαμβάνουν στη διδασκαλία τους προβλήματα που έλκουν το ενδιαφέρον και των δύο φύλων και δεν προβάλλουν στερεότυπους κοινωνικούς ρόλους."






Από τον Δημήτρη Καραβασίλη www.dkaravasilis.gr/


"Τι εννοείς ότι δεν θα τα ξαναφορέσεις;" τον ρώτησε η μάνα
"Τι δεν καταλαβαίνεις δηλαδή;" θυμωμένα ο μικρός
"Τα καινούργια σου παπούτσια; Αυτά που σου πήρε η νονά; Αυτά που της είχες ζητήσει; Γιατί;"
"Επειδή δεν μου αρέσουν πια!" είπε εκείνος αναψοκοκκινισμένος "Να τα πετάξεις!"
"Μα, δεν καταλαβαίνω! Δεν τα φόρεσες χθες που βγήκες με τους συμμαθητές σου; Δεν καμάρωνες στο δρόμο; Τι έγινε;"
Συγκρατώντας εκείνος το θυμό του φώναξε
"Με κοροΐδευαν!" της είπε "Μόλις με είδαν δεν είχαν άλλη συζήτηση παρά κοίταγαν τα παπούτσια μου και με γελούσαν! Κατάλαβες; Να τα πετάξεις! Δεν τα θέλω!"
Αναστέναξε η μάνα. Πόνεσε. Για τον φαύλο κύκλο που τυραννά αδιάκριτα όλες τις γεννιές.
"Ακου γιε μου" του είπε
"Δεν θέλω να ακούσω! Θέλω να πετάξεις τα ηλίθια παπούτσια!"
"Θα το κάνω" του είπε ήρεμα. "Μήπως θέλεις να το κάνεις εσύ αντι για μένα;"
"Οχι!" φώναξε ο μικρός. "Εσύ να το κάνεις!"
"Λιγάκι σου αρέσουν όμως έτσι;"
"Λίγο.." ακούστηκε μέσα στα αναφυλλητά του
Η μάνα τον πλησίασε. Απαλά πέρασε το χέρι της πάνω από τα ιδρωμένα μαλλιά του.
"Αν υποστηρίξεις κάτι" του είπε "τότε σίγουρα δεν θα αρέσεις σε κάποιον. Αν δεν υποστηρίξεις κάτι, τότε σίγουρα δεν θα αρέσεις στον εαυτό σου. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, που πρέπει να σταθείς στα πόδια σου και να πεις "Αυτός είμαι Εγώ". Κατάλαβες γιε μου;
Ο μικρός σκούπισε τα δάκρυα του και κοίταξε τη μάνα στα μάτια. Για πρώτη φορά ύστερα από πολλή ώρα ζωγραφίστηκε το χαμόγελο στο πρόσωπο του.


Δωρεάν σεμινάριο για γονείς! Δείτε το πρόγραμμα θετικής γονεϊκότητας.


Κατάλληλα Εκπαιδευτικά Πλαίσια για Παιδιά με Σύνδρομο Asperger ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από τον Dr. Tonny Attwood



Ομαδικό πνεύμα και δίκαιη μοιρασιά! Οι πίθηκοι τα καταφέρνουν περίφημα, γιατί όχι και τα παιδιά μας; Αρκεί να τους μιλήσουμε για τη συνεργασία και να τα μεταχειριζόμαστε δίκαια σε σχέση με τα άλλα παιδιά.







'Αρθρο με τίτλο Δυσλεξία και προβλήματα συμπεριφοράς.




Σχετικά με την παιδική αυτοπεποίθηση...


Παιδική κακοποίηση..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Φάνια Βιλλιώτη - Ψυχολόγος
Συμβουλευτική γονέων - Μαθησιακές Δυσκολίες
e-mail: taksidi_psyxis@hotmail.com